[:nl][fusion_builder_container hundred_percent=”no” hundred_percent_height=”no” hundred_percent_height_scroll=”no” hundred_percent_height_center_content=”yes” equal_height_columns=”no” menu_anchor=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” status=”published” publish_date=”” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”center center” background_repeat=”no-repeat” fade=”no” background_parallax=”none” enable_mobile=”no” parallax_speed=”0.3″ video_mp4=”” video_webm=”” video_ogv=”” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_loop=”yes” video_mute=”yes” video_preview_image=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” margin_top=”” margin_bottom=”” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=””][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ layout=”1_1″ spacing=”” center_content=”no” link=”” target=”_self” min_height=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_image_id=”” background_position=”left top” background_repeat=”no-repeat” hover_type=”none” border_size=”0″ border_color=”” border_style=”solid” border_position=”all” box_shadow=”no” box_shadow_blur=”0″ box_shadow_spread=”0″ box_shadow_color=”” box_shadow_style=”” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=”” first=”true” last=”true”][fusion_text columns=”1″ column_min_width=”” column_spacing=”” rule_style=”default” rule_size=”” rule_color=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=””]

Je Rijbewijs Halen Met Autisme

[/fusion_text][fusion_text columns=”” column_min_width=”” column_spacing=”” rule_style=”default” rule_size=”” rule_color=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=””]

De diagnose autisme komt ongeveer voor in 1 procent van de Nederlandse bevolking.

Maar als je autisme hebt, wil je natuurlijk óók graag je rijbewijs halen en daarna veilig deelnemen aan het verkeer. Om je daarbij zo goed mogelijk op weg te helpen, leer je in dit artikel hoe je jezelf het beste kunt voorbereiden voor het behalen van jouw rijbewijs.

Want, met autisme moet je natuurlijk aan dezelfde eisen voldoen als ieder ander voor het behalen van je rijbewijs. Alleen de manier waarop je jouw rijbewijs gaat halen is iets anders dan een leerling zonder autisme.

5 STAPPEN OM JE RIJBEWIJS TE HALEN MET AUTISME

De weg naar het rijbewijs is iets anders dan een persoon zonder autisme. Zo kan je met autisme wel een rijopleiding volgen, maar voordat je praktijkexamen gaat doen is er sprake van een uitgebreide keuringsprocedure bij het CBR.

  1. Voordat je begint met rijlessen is het verstandig om online de Gezondheids verklaring van het CBR in te vullen. Dan weet je waar je aan toe bent. (en voorkom je ook onnodige rijlessen als je bijvoorbeeld niet rijgeschikt blijkt te zijn).
  2. Rijlessen bij een rijschool die is gespecialiseerd in rij-opleidingen voor mensen met autisme.
  3. Je moet je theorie examen behalen. Dit kun je eventueel doen met het Individueel begeleid examen. Met dit examen word je persoonlijk begeleid door een CBR medewerker en krijg je meer tijd om je Theorie examen te voltooien. Dit helpt overigens ook als je dyslexie hebt.

De keuringsprocedure CBR:

Na het afleggen van de gezondheids verklaring van het CBR, met aanvullende informatie van jouw medisch specialist/arts.

4. Word je daarna gekeurd door een onafhankelijke medisch specialist.

5. Praktische rijtest bij het CBR. Het slagen voor de praktische rijtest is een voorwaarde voor het afrijden voor het praktijkexamen. Een deskundige van het CBR beoordeelt of je op een veilige en verantwoorde manier aan het verkeer kunt deelnemen.

Wanneer je de drie bovenstaande stappen van de keuringsprocedure succesvol hebt afgerond ontvang je een verklaring van Geschiktheid!

Daarna is het tijd voor het echte praktijkexamen!

Wat Als Het CBR Mij als ongeschikt verklaart voor het besturen van een motorvoertuig?

Dan ga je in bezwaar tegen het negatieve besluit van het CBR (binnen 6 weken) en vraagt een herkeuring aan, dit is vaak in het gestelde termijn van 2 of 4 weken.

Het CBR verwijst je dan naar een andere onafhankelijke keuringsarts en word je opnieuw medisch beoordeeld door een keuringsarts.

De herkeuring kan opnieuw bestaan uit een medische test en/of een (aanvullende) rijtest. Het CBR legt een aanvullende rijtest op als zij het noodzakelijk vindt voor de beoordeling van jouw rijgeschiktheid.

Mocht dit ook negatief uitpakken, dan kun je nog in beroep of hoger beroep.

Rijschool Voor Mensen Met Autisme

De uitdagingen voor mensen met autisme bij het autorijden liggen vooral bij het snel kunnen verwerken van informatie, anticiperen op situaties, het vooruit plannen in het verkeer en gevaren herkennen.

Mensen met autisme, ADHD of verwante diagnoses zijn vaak even competent als ieder ander om hun rijbewijs te halen, maar door een andere informatieverwerking in de hersenen is dat anders dan bij mensen zonder autisme.

Dit heeft invloed op een aantal vaardigheden die belangrijk zijn tijdens het autorijden. vaardigheden zoals het multitasken, concentreren, non-verbale communicatie herkennen en onverwachte veranderingen in het verkeer.

Met de juiste begeleiding tijdens de rijles is het gelukkig ook voor jou mogelijk om je rijbewijs te halen!

RIJ-S-EEF is gespecialiseerd in het verzorgen van op maat gemaakte rijopleidingen aan mensen met een Autisme Spectrum Stoornis (ASS), zoals het syndroom van Asperger, PDD-NOS of een klassieke vorm van autisme.

voor leerlingen met autisme bieden wij een aangepast lesprogramma aan in Hoofddorp, Nieuw Vennep, Haarlem en omstreken. zodat ook zij hun rijbewijs kunnen halen en zelfverzekerd de weg op kunnen. En de lesprijzen? Die blijven hetzelfde!

  • Rijlessen met structuur om op je eigen tempo auto te leren rijden.
  • Extra uitleg of een momentje rust nodig? geen probleem.

Rijles Bij RIJ-S-EEF

Met een score van 425 Google reviews is RIJ-S-EEF één van de meest betrouwbaarste en veiligste rijschoolen in Hoofddorp, Haarlem, Nieuw-Vennep, Amsterdam en omstreken.

🎓 Met de hoogste slagingspercentage in Noord-Holland. Klik Voor Meer Reviews.

Je rijbewijs halen met autisme vraagt om wat extra stappen om je doel te behalen. Bij RIJ-S-EEF wordt je begeleid in dit hele process.

Als jij of je ouders/bevoegden contact opneemt, doen we het volgende:

Ons gespecialiseerde rij-instructeur komt langs voor een proef les op de afgesproken datum en tijd.

Als je na de proefles besluit rijlessen te gaan volgen bij ons, moeten we nog één ding regelen, zoals je al had gelezen. Je moet de Gezondheids verklaring afleggen bij het CBR.

In de tussentijd kunnen we alvast beginnen met lessen.

Voor meer informatie vul het formulier hieronder in of neem contact op.

Dan zie ik je snel op je proefles!

– Eef

[/fusion_text][fusion_button link=”https://www.startmetjerijbewijs.nl/rijschool-rij-s-eef/inschrijven” text_transform=”” title=”” target=”_self” link_attributes=”” alignment=”” modal=”” color=”default” button_gradient_top_color=”” button_gradient_bottom_color=”” button_gradient_top_color_hover=”” button_gradient_bottom_color_hover=”” accent_color=”” accent_hover_color=”” type=”” bevel_color=”” border_width=”” size=”” stretch=”default” shape=”” icon=”” icon_position=”left” icon_divider=”no” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=””]Vraag Een Speciale Proefles aan[/fusion_button][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container][:]

Scroll naar boven

Gratis Proefles Aanvragen 🚘

Vul onderstaand formulier in om je proefles aan te vragen. Een proefles bij RIJ-S-EEF is geheel vrijblijvend en relaxed

✅ Hoog slagingspercentage en lessen in pure luxe